sobota 13. února 2010

Čím krmit štěně Rhodéského ridgebacka


V posledních letech je velmi populárním plemenem Rhodéský ridgeback. Ne všichni noví majitelé si však umějí správně poradit s jejich výživou. Pokud vás tedy zajímá čím krmit štěně Rhodéského ridgebacka, tak aby se správně vyvíjel, přečtěte si tento článek.

Rhodéský ridgeback je silný, svalnatý a hbitý pes. Je velice aktivní, schopný ohromné výdrže a velké dávky rychlosti.

Zdravotní rizika spojena s nesprávnou výživou štěněte Rhodéského ridgebacka

Stejně jako většina psů velkých plemen tak i Rhodéský ridgeback má sklon k velmi rychlému růstu a s tím souvisejícími zdravotními riziky. Nadměrná hmotnost štěněte, získaná nevhodnou výživou, vede v období kolem 5. - 6. měsíce věku k nadměrné zátěži pohybového aparátu- především kostí, vazů a šlach.

Důsledkem tohoto stavu jsou prošláplé packy (tzv. medvědí tlapy), kulhání, vývoj dysplazie kyčelního kloubu a postojové abnormality. Na vývoj onemocnění mají vliv především genetika ( výběr zdravých rodičů ), prostředí a již výše zmiňovaná výživa.

Co by měla obsahovat výživa štěněte Rhodéského ridgebacka

Správné krmení štěněte by mělo mít vyvážený obsah živin, vitamínů a minerálů a dalších důležitých látek, které jsou důležité pro zdravý vývoj a růst štěněte velkého plemene. Kvalitní krmení má vliv na jeho zdravotní stav, aktivitu a kvalitu života vašeho psa po celý jeho život.

- Snížený obsah energie

Nadměrný přísun energie způsobuje příliš velkou rychlost růstu v poměru ke správnému vývoji kostry. Nadměrnému přísunu energie se lze vyvarovat správným dávkováním speciálního krmiva pro velká a obří plemena psů, které má sníženou koncentraci energie.

- Snížený obsah vápníku

Pro mladého psa velkého plemene není problémem nedostatek vápníku, ale jeho nadbytek. (v podobě doplňků s vápníkem nebo použitím nevhodného kompletního krmiva) S nadměrným množstvím si štěně nedokáže poradit. Následkem pak bývají výše zmíněná onemocnění skeletu.

- L-karnitin ( pomáhá budovat kvalitní svalstvo )

- Antioxidanty ( chrání imunitní systém )

Čím je tedy nejlepší krmit štěně Rhodéského ridgebacka?

Vynikající je krmivo Platinum. Od ostatních krmiv se liší technoligií výroby, při které si krmivo zachovává veškeré zdraví prospěšné látky. Je zpracováváno při nižších teplotách a ve vlastní šťávě bez přídavku vody. Obsahuje vysoký podíl masa. Je šťavnaté nikoli suché a velice chutné.
Vyzkoušejte Platinum Iberico nebo Platinum Lamb a Platinum Chicken.

Vynikajícím bezobilným krmivem vhodným pro psy všech věkových kategorií a všech plemen je Taste of the Wild

Související články:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Klinické diety - krmivo jako lék
First Mate - Holistické krmivo pro psy s kožními problémy
Granule nebo doma připravovaná strava? Vše co by jste měli vědět o krmivu pro psa
Alergie u psa - Nejčastější otázky a odpovědi
Proč se můj pes neustále škrábe přestože nemá blechy?
Může být pes alergický na granule?
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb?


Žádné komentáře:

Okomentovat