úterý 8. června 2010

Průjem u psa - Co dělat, když má pes průjem


Průjem bývá u psa nejčastěji způsoben tím, že snědl něco špatného. Druhá nejčastější příčina průjmu u psa bývá virového původu. Další možností může také být přecitlivělost neboli alergie na krmivo, která se může objevit v jakémkoli věku psa.

Co tedy dělat, když má pes průjem?

1. Hladovka(1-2 dny)

2. Dostatek vody - nebezpečí dehydratace

3. Po hladovce krmit častěji po malých dávkávch (doporučuje se intestinální nebo hypoalergenní komerční dieta, případně kuře s rýží (3 díly rýže, 1 díl kuřete - nesolit, nemastit).

Tuto dietu ponechat několik dní. Pak postupně přecházet na normální stravu.Pokud problémy přetrvávají, navštivte vet. lékaře.



Mohu doporučit také Aptus Nutrisal prášek 180g

Aptus Nutrisal prášek je používán pro obnovení normálního stavu hydratace a nedostatku elektrolytů u psů a koček, např. ve spojení s onemocněními střev.

Jestliže pes nebo kočka trpí průjmem, ztrácí velké množství tekutin, a u zvířete může nastat dehydratace. V tomto případě potřebuje zvíře dodávat k pitné vodě také elektrolyty, které jsou obsaženy v optimálních množstvích v přípravku Nutrisal.

V souvislosti s průjmovými onemocněními se doporučuje podávat psům a kočkám také Aptus Attapectin tablety, které váží produkty střevní fermentace. Navíc lze nahrazovat tekutiny podáváním elektrolytového roztoku Nutrisalu po těžké zátěži nebo během cestování autem v horkém počasí.


Alergie na krmivo

Jak poznat alergii u psa - Příznaky, léčba, nejčastější otázky a odpovědi


Trovet Intestinal DPD

Toto krmivo pozitivně ovlivňuje zdravotní stav u psů s přecitlivělosti na krmivo (alergie) a při gastrointestinálních onemocněních.

Mohlo by vás zajímat:

Humican - účinná pomoc při průjmech, v rekonvalescenci či podpoře imunity u zvířat
Průjem u psa - Kdy je nutné navštívit veterinářePozor na průjem u štěňat
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb?

Žádné komentáře:

Okomentovat