pátek 16. dubna 2010

Přípravky na odstranění zubního kamene u psa


Přípravků k prevenci a na odstranění zubního kamene u psa je mnoho, počínaje speciálním zubním kartáčkem a pastou pro psy, pro ty kteří chtějí pravidelně svému psímu miláčkovi čistit zuby a konče sypkým přípravkem od firmy Alavis - Plaque Off ,jejiž největší výhoda spočívá v jednoduchosti podávání a v bezkonkurenčním účinku přípravku. Jedná se o výhradně přírodní produkt, který obsahuje typ mořských řas, u kterých byly prokázány speciální blahodárné účinky pro zdraví zubů a dásní.

Dentální pamlsky

Dalším tipem mohou být speciální kostičky Joy Denta Pure od firmy Calibra. Předejdete tvorbě zubního kamene a plaku u vašeho psa a navíc si váš pes i náramně pochutná. Brala bych to ovšem spíše jako doplněk.

Srpek na odstranění zubního kamene

Speciální krmivo

Firma Hills vyrábí granule pomáhájící snižovat akumulaci zubního povlaku, zbarvení zubů a zubního kamene, snižuje zápach z dutiny ústní, přičemž splňuje veškeré nutriční požadavky dospělých psů - Hills Canine Oral Care 2kg

Problémy se zubním kamenem, který způsobuje zápach z tlamy má většina psů malých plemen. Velmi účinná je klinická dieta Hills Canine T/D mini.
Koupíte ji přímo u veterináře nebo ve specializovaných e-shopech.



Mohlo by vás zajímat:

Odstranění klíštěte u psa a kočky
Průjem u psa - Kdy je nutné navštívit veterináře
Jak krmit štěně - 6 důležitých rad pro krmení štěněte
Pozor na průjem u štěňat
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Línání u psa