pátek 14. května 2010

Přípravky proti klíšťatům - Frontline Combo pro psy


Na trhu existuje několik volně prodejných přípravků proti klíšťatům počínaje obojky různých značek jako jsou antiparazitní obojky Kiltix, Bolfo,Scalibor a jiné přes spraye kde je asi nejznámnější značkou Frontline nebo pěny Arpalit.

Jeden z nejznámnějších a asi také nejúčinnějších přípravků proti blechám a klíšťatům - Frontline Combo pro psy - pipety mohl být až doposud prodáván a na zvíře aplikován pouze veterinárním lékařem a tedy každý kdo měl o tuto formu přípravku zájem, musel navštívit svého veterináře.

Pozor změna! Od 17. května letošního roku nastává změna. Frontline Combo byl nově zaregistrován jako vyhrazený veterinární přípravek určen i pro prodej autorizovanými prodejci v obchodech s chovatelskými potřebami a rovněž v internetových obchodech.

Aplikace je velice jednoduchá a zvládne ji snadno každý chovatel. Uvnitř balení je vždy jedna samostatná pipeta spolu s návodem. Jednoduše si tedy vyberete podle váhy vašeho psa FRONTLINE COMBO Spot on Dog S,M,L nebo XL. Objednáte online a po obdržení zásilky (cca 48 hodin) aplikujete na hřbetní část - na kůži mezi lopatky.

Snadné, rychlé, účinné a bezpečné. Frontline Combo pipeta účinkuje po dobu osmi týdnů a může se aplikovat všem psům a štěňatům starších osmi týdnů. Více informací o tomto antiparazitním přípravku naleznete zde: Frontline Combo pro psy

Co by vás mohlo zajímat:


Odstranění klíštěte u psa a kočky
Pozor, některé nemoci jsou přenosné ze psa na člověka!
Odčervení psů - Jak často a proč odčervovat psa
Nejčastější parazité psů a koček
Obojek proti klíšťatům Foresto - Srovnání s ostatními obojky

pondělí 3. května 2010

Prevence a odstranění klíštěte u psa a kočky


Také jste objevili u vašeho psa první klíště? Není divu. Jaro je tady a tak vyrážíme se svými čtyčnohými kamarády stále častěji do přírody. Zde ovšem číhá nebezpečí ve formě klíštěte a to nejen pro nás pro lidi, ale také pro psy.

Kromě toho, že odstraňování přisátých klíšťat je věc nepříjemná, alespoň pro mne. Klíšťata jsou přenašeči závažných infekčních onemocnění a mohou také způsobit kožní obtíže. V našich končinách hrozí onemocnění lymskou boreliózou. Je ovšem prokázána možnost přenosu až 150 různých infekcí z klíšťat na teplokrevné tvory.

Pohyb psa v lesích, keřovitém terénu a ve vysoké trávě stimuluje smyslový orgán klíštěte. Proto je možnost napadení klíštětem u psů daleko větší než u lidí.

Prevence

Nejlepší prevencí proti klíšťatům je zabránit jejich přisátí, anebo způsobit jejich rychlý úhyn. podaří-li se zahubit klíště dříve než dojde k jeho plnému nasátí (nejpozději do 24 - 48 hodin po uchycení), zabrání se s vysokou pravděpodobností riziku možného přenosu nemoci. Vyzbat si ůžete ze široké nabídky obojků všech velikostí, sprejů nebo jiných přípravků - Antiparazitika a repelenty

Bezpečné odstranění klíštěte

Přisáté klíště nezabíjejte pomocí jakýchkoli mastí, které ho dusí. Ani jej nemačkejte. Může totiž vyvrhnout obsah střev do rány, čímž se zvyšuje pravděpodobnost přenosu nákazy. Nejbezpečnější odstranění je vytočení nebo vyviklání klíštěte pomocí speciálního háčku nebo pinzety.

Zde naleznete pomůcky k odstranění klíštěte: Proti klíšťatům - odstranění klíštěte

A ještě jedna rada pro majitele dlouhosrstých plemen...

Asi jste už zjistili, že u dlohosrtstých plemen nefungují antiparazitní obojky ani pipety. Jako majitelka kólie jsem měla stejný problém než jsem narazila na jediný přípravek, který opravdu funguje a mohu jej doporučit. Je to Duowin antiparazitární spray, který působí na rozdíl od ostatních sprejů víc než měsíc.

Mohlo by vás zajímat:


Pozor, některé nemoci jsou přenosné ze psa na člověka!
Odčervení psů - Jak často a proč odčervovat psa
Nejčastější parazité psů a koček