neděle 26. září 2010

Kloubní výživa pro psa - Alavis, Hyalutidin či Aptus Aptoflex ?


Kloubní výživa pro psa se doporučuje podávat preventivně všem štěňatům velkých a obřích plemen, sportovním či pracovním psům s velkým fyzickým zatížením nebo starším psům postiženým artrózou a prodloužíte mu tak jeho aktivní život.

1. Aptus Aptoflex vet sirup

Veterinární nutriční doplněk pro psy a kočky, zajišťující výživu a regeneraci chrupavek a vazů v kloubech.

Aptus Aptoflex je chondroprotektivum ve formě sirupu (výhodou je snadná aplikace), založené na ideální kombinaci tradičních substancí používaných pro podporu chrupavek a vazů (glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, MSM), ke kterým jsou přidány vysoce účinná kyselina hyaluronová a kolagen.

2. Hyalutidin DC Aktiv

Přípravek s nejvyšší možnou koncentrací kyseliny hyaluronové - hlavní účinnoá látka. V kombinaci s chondroitin sulfátem tzv. HCK - Hyaluron-Chondroitin-Komplex. Hyalutidin v tekuté, chutné a lehce vstřebatelné formě, takřka s okamžitou absorpcí a doplňováním depozitních míst v organizmu - velmi rychlá účinnost.

3. Alavis 5 pro psy a kočky

Novinka od kanadské firmy Alavis. Taktéž doplnila svou řadu kloubních přípravků a preparát obsahující kyselinu hyaluronovou a kolagen. Dalšími účinnými látkami jsou tradičně MSM, glukosamin sulfát a chondroitin sulfátu

Která kloubní výživa pro psa je nejlepší? Pokud bych měla vybrat jeden asi by to byl Hyalutidin DC Aktiv.

Výhodou je jeho snadná aplikace, dávkování sirupu, chutnost a tedy bezproblémové přijímání zvířaty a v neposlední řadě jeho velmi rychlá účinnost. Nemohu taktéž opomenout šetrnost k sliznicím trávicího ústrojí.

Související články:

Jsou chondroprotektiva v krmivech pro psy dostačující?
Bolesti kloubů u psa - Artróza, Artritida
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika
Kloubní problémy u psa. Proč je prevence důležitá a kterou kloubní výživu vybrat 
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo 
Kloubní výživa pro psy

čtvrtek 9. září 2010

Ničí vám kočka nábytek? Pořiťe si škrabadlo pro kočku



Chcete si pořídit domů kočku, ale obáváte se, že vám bude drápkami škrábat a ničit nábytek, rámy dveří či závěsy? Vaše obavy jsou oprávněné. Pro kočky je toto chování přirozené - obrušuje si drápky a označuje tak své teritorium. Pokud jí pořídíte vhodnou náhradu - škrabadlo pro kočky - máte po problému.


Škrabadlo patří k základní výbavě pro kočku. Kočka se tak nejen zabaví, ale škrabadlo jí poskytne ůkryt a místo k odpočinku odkud má výhled na okolí.

Jak vybrat vhodné škrabadlo pro kočku?

1. Škrabadlo by mělo být vysoké alespoň 90 cm. To kočce umožní protáhnout celé tělo až po špičku ocásku.

2. Škrabadlo by mělo být pokryté hrubým materiálem, jako je například sisal,jelikož kočky rády drápou drsné věci. Často se používá na pokrytí škrabadla koberec. To však s sebou nese jisté riziko: kočka nebude schopná rozeznat rozdíl mezi kobercem "povoleným", a "zakázaným" peršanem v obývacím pokoji. Pokud je na škrabadle připevněný koberec, měla by být vidět pouze jeho drsná spodní strana.

Kde škrabadlo pro kočku umístit?

Vhodné místo je třeba roh obývacího pokoje či ložnice, tak aby bylo na očích majitela. Škrabadlo ukryté v chodbě nebo na odlehlém místě kočku nejspíš nebude zajímat.


Další podmínkou spokojenosti je ponechání škrabadla na stálém místě. Proti vykolejení z obvyklého stavu věcí kočky často protestují. A takovým zásahem by samozřejmě bylo i stěhování škrabadla.


Já osobně také chci, aby bylo škrabadlo pro kočky pěkné.

Související články:

Proč kočky nechodí na svůj záchod - Jak postupovat při řešení tohoto problému
Průjem u koček - Nejčastější příčiny, rizika, léčba



středa 8. září 2010

Kloubní výživa pro koně s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové


Hyalutidin EC Aktiv je kloubní výživa pro koně, kde je hlavní účinnou látkou kyseliny hyaluronová vázaná v komplexu s chondroitin sulfátem.

Tyto dvě hlavní složky synoviální tekutiny působí součinně, tzn. že se navzájem podporují při ochraně a výživě chrupavčité tkáně. Komplex kyseliny hyaluronové a chondroitinu vykazuje mnohem účinnější vlastnosti než každá z těchto látek samostatně.

HCK – tento klinicky ověřený komplex účinných látek je nyní k dispozici jako tonikum, v tekuté, chutné a lehce vstřebatelné formě, takřka s okamžitou absorpcí a doplňováním depozitních míst v organizmu, čímž je zajištěna velmi rychlá účinnost.

Výhodou této formy výživy a jejího složení je maximální komfort v doplňování pouze v jediné denní dávce a dále výborná snášenlivost a šetrnost k sliznicím trávicího ústrojí, která podstatně méně zatěžuje organismus než prášek či tablety.

Hyalutidin EC Aktiv - kloubní výživa pro koně

Tato velice účinná kloubní výživa pro koně se vyrábí pouze z přírodních produktů.

Jako doplněk výživy nahradí nedostatek kyseliny hyaluronové a chondroitin sulfátu v organizmu.

Toho se dá jednoduše dosáhnout požitím před ranním krmením nebo spolu s krmením:

30 ml denně pro všechny kategorie koní
20 ml denně pro všechny kategorie pony, hříbat a mladých koní, a to po dobu minimálně 30 dnů nepřetržitě.

V případech starších zvířat s dlouhotrvajícími problémy s pohybem a zvětšené bolestivosti či výrazně namáhaných zvířat ve sportovním vytížením a s tímto spojeným vyšším zatížením a opotřebováním pohybového aparátu, se pro prvních deset dní doporučuje zvýšit dávkování na 50 ml (respektive 30 ml u pony).

Na základě výše uvedeného příjmu se jedná o doplňování zásoby chondroprotektivních látek v organizmu, v závislosti na stupni poškození kloubních tkání a na zatížení kloubu může uvedená saturace neboli doplňování depozit kyseliny hyalurenové a chondroitinu trvat různou dobu.

Samozřejmě se účinek neprojeví hned, neboť zásoba kyseliny hyaluronové a chondroitinu musí být nejprve dále doplněna. Již po druhém týdnu denního podávání můžeme pozorovat u zvířat začínající úlevu od bolesti – větší chuť do práce, zlepšenou pohyblivost, rychlejší uvolnění při opracování a větší ohebnost. Během následující doby se tato zlepšení stávají více a více zřejmými, s občasnými výkyvy v závislosti na počasí a namáhaní kloubů.

Obvykle na konci čtyřtýdenního podávání HCK je většina artritických bolestí či potíží snížena na lehce snesitelnou úroveň nebo úplně zmizí. V některých případech se ale v závislosti na jedincem nahromaděných požadavcích a na namáhání kloubů podávání HCK musí prodloužit na šest až osm týdnů, dokud není u zvířete dosaženo dostatečné úlevy od bolesti a tím zlepšení pohyblivosti.

Jakmile je pohyblivost do velké míry zlepšena a úleva od bolesti je znatelná, efekt pro jednotlivce potrvá bez užívání HCK různou dobu, obvykle tři až čtyři měsíce, především v závislosti na namáhání kloubů. Jakmile se potíže zvířete opět začnou projevovat, doporučujeme denně užívat doplněk HCK po dobu dalších čtyř týdnů.

Více informací naleznete na - Hyalutidin EC Aktiv - kloubní výživa pro koně


Pravidelným užíváním této kloubní výživy v dobách potíží plus užívání s přestávkami, můžeme potlačit a zastavit bolestivost způsobenou artrózou a podstatně zvýšit pohyblivost, uvolnění a ohebnost pohybového aparátu všech sportovních a pracovních kategorií koní a pony.

Další novinky a tipy na našem novém blogu: Vše pro koně

Související články:

Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa? 
Kloubní výživa pro štěňata
Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior 

pátek 3. září 2010

Krmivo Calibra - Špičkové granule z nejlepších surovin


Krmivo Calibra představuje pro psa ideální kombinaci špičkové stravy z nejlepších surovin. Všechny receptury jsou vytvářeny podle nejnovějších požadavků na výživu psů, a při jejich výrobě veterináři i odborníci na výživu využívají poslední poznatky a nejmodernější technologie.

Jednotlivé procesy výroby procházejí přísnou veterinární i hygienickou kontrolou. Krmivo Calibra obsahuje pouze nejkvalitnější suroviny, které snižují na minimum výskyt alergických reakcí i intolerancí na některé ze složek krmiva.


Každá receptura je jedinečná díky složení dle fyziologických požadavků odpovídajícímu stáří, hmotnosti a fyzické kondice zvířete.

Krmiva Calibra pro štěňata a kojící feny

Krmiva Calibra pro staré psy


Calibra Light

Prioritou je samozřejmě prvotřídní kvalita všech produktů celé řady krmiva Calibra.

Hypoalergenní krmivo Calibra

Krmivo Calibra záměrně neobsahuje ve svých recepturách 6 statisticky nejčastějších potravních alergenů (vepřové maso, sója, pšenice, mléko, vejce, pšeničný lepek).
Krmivo Calibra dává velikostem granulí nový rozměr.

Další specialitou je krmivo pro psy s pohyblivými problémy

Calibra Mobility

Krmivo Calibra Mobility je speciální krmivo z kuřecího masa a rýže vyvinuté pro dospělé psy všech plemen s tendencí k problémům pohybového aparátu. Zvýšený obsah chondroprotektiv snižuje bolestivost kloubů, působí proti zánětům, otokům kloubů a zlepšuje stav při artritidě.