čtvrtek 28. října 2010

Zápach z tlamy u psa - Pomůže Plaque Off Animal od firmy Alavis


Zápach z tlamy u psa je často první známkou zubního onemocnění. ProDen PlaqueOff Animal je patentovaný, jedinečný přírodní přípravek, vhodný pro psy i kočky.

ProDen PlaqueOff Animal je výhradně přírodní produkt. Obsahuje typ mořských řas, u kterých byly prokázány speciální blahodárné účinky pro zdraví zubů a dásní.

Jak se přípravek aplikuje?

Přípravek se velice snadno aplikuje a to tak, že se jednoduše přidá do krmení. Je to řešení zvláště pro psy, kteří nejsou zvyklí a tudíž odmítají čištění zubů kartáčkem.

Jaké další přednosti má tento přípravek?

Je bohatý na přírodní jód, obsahuje důležité vitamíny a minerály

Jak přípravek působí?

Na rozdíl od ostatních metod odstraňování zubního plaku působí přípravek PlaqueOff Animal systematicky v krevním řečišti. Předpokládá se, že ovlivňuje schopnost zachycování zubního plaku na dásních a změkčuje.

Více informací o tom, jak odstranit zápach z tlamy u psa nebo přípravku Plaque Off Animal naleznete zde

Související články:

Plaque Off Animal - Jak odstranit zubní plak a zubní kámen  
Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky
Přípravky na odstranění zubního kamene u psa
Zubní plak a zubní kámen u psů a koček
Zápach z tlamy trápí 90% psů starších jednoho roku. Jak tomu předejít?

pondělí 18. října 2010

Zápach z tlamy u psa - Péče o zuby a ústní dutinu u psa


Příčinou zápachu z tlamy u psa je nedostatečné čištění zubů a dutiny ústní. Zbytky jídla v mezizubních prostorách napadají bakterie. Jídlo při rozkladu vydává nepříjemný zápach.

Další příčinou může být zánět v dutině ústní. Na zubech začne ulpívat plak který se časem změní v zubní kámen. Bakterie snadno infikují okolní dáseň a kořeny zubu. Výsledkem je potom různý stupeň zánětu dásní (paradentóza) a vypadávání zubů.

Při zánětu dásní může docházet i k infikování krve bakteriemi a následné rozšíření zánětu do těla. Nejzávažnější variantou jsou pak nemocná játra, ledviny či kupříkladu srdce.

Trpasličí a malá plemena psů

Trpasličí a malá plemena psů mají zuby blízko vedle sebe, takže jim chybí mezizubní mezery. Jejich chrup má proto menší samočisticí funkci a trpí na zánětlivá onemocnění výrazně častěji a dříve než velká plemena.

1. Čištění zubů u psa

Pokud pes není zvyklý na čištění zubů již od štěněcího věku, pak ve chvíli kdy mu začne nepříjemně zapáchat z tlamy, už bude pozdě. Znáte to: "Starého psa novým kouskům nenaučíš"
Ve veterinárních ordinacích nebo online obchodech jsou dostupné zubní kartáčky a speciální zubní pasty pro psy i různé dezinfekční prostředky k ošetřování dásní.

2. Dentální pamlsky

Řadou speciálních studií byla též prokázána účinnost dentálních pamlsků v odstraňování plaku a předcházení vzniku zubního kamene. Pokud pes pravidelně a dlouhodobě žvýká dentální pamlsky, dochází k mechanickému otírání plaku z povrchu zubu, které má podobný efekt jako čištění zubů.

3. Plaque Off

Speciální zubní prášek, který je přidáván do krmiva. Změkčuje zubní plak, který se pak snadno odstraní při kousání granulí. Více informací naneznete zde: De-Plaque

4. Speciální krmiva

Např. krmivo Hills Canine Oral Care – pomáhá snižovat akumulaci zubního povlaku, zbarvení zubů a zubního kamene, snižuje zápach z tlamy, přičemž splňuje veškeré nutriční požadavky dospělých psů.


Zápach z tlamy, zubní plak, zubní kámen
Odstranění klíštěte u psa a kočky
Průjem u psa - Kdy je nutné navštívit veterináře
Jak krmit štěně - 6 důležitých rad pro krmení štěněte
Pozor na průjem u štěňat
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Línání u psa

čtvrtek 7. října 2010

Alavis 5 - kloubní výživa pro psy


Alavis 5 je kloubní výživa pro psy, která se od ostatních produktů na podporu pohybového aparátu od této známé kanadské firmy liší tím, že obsahuje kromě tradičních chondroprotektivních (chránících klouby)látek jako je MSM, chondroitin sulfát a glukosamin sulfát a kolagen, nově také kyselinu hyaluronovou.

Kyselina hyaluronová je hlavní součástí kloubní synoviální tekutiny. Zajišťuje měkkost, pružnost a vazkost chrupavek.

Komu je kloubní výživa Alavis 5 určena?

Často se zabýváme myšlenkou, zda máme či nemáme u našeho psa přidávat kloubní výživu. Odpověď není jednoznačná, záleží na více faktorech:

- Jednak na plemeni (jednotlivá plemena mají určité predispozice k daným onemocněním),

- jednak na rodičích štěněte (dědičná onemocnění a přenos predispozic k onemocněním na své potomky).

1. Velká a obří plemena psů

Podávání kloubní výživy má význam pro správný vývoj kloubních chrupavek zejména u štěňat velkých plemen, kdy zátěž kloubů je značná.


U štěňat psů velkých a obřích plemen se během růstu setkáváme se zánětem dlouhých kostí. Toto onemocnění se projevuje kulháním, které se přesunuje z jedné končetiny na druhou, a může takto postupovat na všechny končetiny. Při tomto onemocnění jsou na pohmat bolestivé dlouhé kosti a toto onemocnění se léčí pomocí protizánětlivých látek a hlavně klidem, což je u štěňat velmi obtížné, neboť omezit pohyb štěněti, které právě objevuje spoustu zajímavých věcí, je velmi složité.

U štěňat velkých plemen se rovněž setkáváme s velmi známým onemocněním dysplazie kyčelních kloubů. U tohoto onemocnění se na potomky přenášejí predispozice k tomuto onemocnění, to znamená, že štěně se nerodí s postižením kloubů, ale že toto onemocnění se postupně vyvíjí během života štěněte.

Vzhledem k této skutečnosti se doporučuje u těchto plemen podávat kloubní výživu pro správný vývoj kloubních tkání po celé období vývoje štěněte.

Další vývojové onemocnění, se kterým se setkáváme u velkých plemen, je genum valgum. Toto onemocnění se projevuje tzv. "X postojem" pánevních končetin a dochází u něho k deformaci stehenní a holenní kosti. Nejčastěji se s tímto onemocněním setkáváme u irského vlkodava, mastifa, dogy, bernardýna apod. Genum valgum se začíná projevovat okolo 5.měsíce a postupně se vyvíjí do 14.měsíce věku psa. Klinicky na štěněti zaznamenáme ztíženou chůzi s přenesením váhy na hrudní končetiny. Často se současně vyskytuje atrofie svalů pánevních končetin.

V obou případech hraje důležitou roli výživa během vývoje štěněte.

2. Malá plemena psů

U štěňat malých plemen lze očekávat onemocnění nazývající se luxace patelly. Jde o onemocnění, při kterém dochází k vykloubení, případně částečnému vykloubení, kolenní čéšky. Toto onemocnění je dědičné. Toto onemocnění se projevuje tak, že si štěňata, ale i dospělí psi, nohu odlehčují nebo ji nosí zvednutou a skáčou po třech. Vykloubení čéšky nemusí být úplné, ale může se vyskytovat střídavě, to znamená, že kloub má ještě schopnost vykloubenou čéšku vrátit zpět do její fyziologické pozice. Toto vykloubení probíhá střídavě a v nepravidelných intervalech. Při této fázi se majitel domnívá, že pejsek na něco šlápl, či ho zebou tlapičky, a nebo se mu jen nechce chodit ven.


3. Dále je vhodné chondroprotektivní látky podávat u aktivních, sportovních a pracovních psů pro regeneraci kloubních chrupavek a tkání.

4. Velmi vhodné je podávat kloubní výživu u starých psů, jejichž klouby jsou v pokročilém věku méně či více poškozeny. Můžete tak prodloužit jejich aktivní život.

Alavis 5 není jedinou kloubní výživou, kterou mohu doporučit. Velmi dobré zkušenosti mají chovatelé také s kloubní výživou Aptus Aptoflex vet sirup nebo Hyalutidin. Všechny tři výše jmenované přípravky na podporu kloubního aparátu obsahují kyselinu hyaluronovou. Cenově jsou zhruba na stejné úrovni.

Můžete porovnat:

Alavis 5

Aptus Apto-Flex vet sirup

Hyalutidin

Mohlo by vás zajímat:

Bolest kloubů u starších psů
Jsou chondroprotektiva v krmivech pro psy dostačující?
Bolesti kloubů u psa - Artróza, Artritida
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika
Kloubní problémy u psa. Proč je prevence důležitá a kterou kloubní výživu vybrat 
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo 
Kloubní výživa

sobota 2. října 2010

Alavis 5 pro psy a kočky s obsahující kyselinu hyaluronovou


Alavis 5 pro psy a kočky je vhodný pro psy a kočky s kloubními obtížemi. Ať už se jedná o starší jedince či zvířata po úrazech. Je velice vhodný pro sportovní a pracovní psy všech věkových kategorií např.: služební psi, dostihoví psi, saňoví psi, psi trénující agillity, pulling, dog-trekking, fly-ball, tanec se psem, atd.
V neposlední řadě je Alavis 5 doporučován štěňatům velkých a obřích plemen během vývoje.

Nově obsahuje Alavis 5 kyselinu hyaluronovou.

Kyselina hyaluronová je hlavní součást kloubní synoviální tekutiny. Čím vyšší je koncentrace kyseliny hyaluronové, tím lepší jsou promazávací vlastnosti kloubní tekutiny a dochází k lepší výživě kloubních chrupavek.

Dalšími účinnými látkami jsou tradičně MSM a chondroprotek­tivní látky – glukosamin sulfát, chondroitin sulfát a kolagenu.

Více informací o dávkování, způsobu podávání či ceně naleznete zde - Alavis 5 pro psy a kočky 

Související články:

Bolest kloubů u starších psů
Jsou chondroprotektiva v krmivech pro psy dostačující?
Bolesti kloubů u psa - Artróza, Artritida
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika
Kloubní problémy u psa. Proč je prevence důležitá a kterou kloubní výživu vybrat