úterý 24. ledna 2012

Artemis Fresh Mix - holistické, kvalitní, velice chutné a zdraví prospěšné krmení pro šampiony


Proč zvolit krmivo pro psy Artemis fresh Mix? Důvodů je mnoho, ale jeden mluví za všechny: Zdravý životní styl začíná výživou a prevence je lepší než léčba. Holistické neboli celostní krmivo pro psy Artemis byly mezi vyhodnocenými krmivy pestižního kynologického časopisu Whole Dog Journal 2011. Asi by jste byli překvapeni, že mezi nimi nenajdete známé značky Royal Canin, Hills, Pro Plan atd.

Nejlepší granule pro psy podle Whole Dog Journal 2011

Holistická krmiva pro psy Fresh Mix Artemis

1. Bezpečné suroviny v potravinářské kvalitě - čerstvé, od vybraných stálých dodavatelů především z USA, „čisté“ (bez hormonů, antibiotik, pesticidů., zbytků hnojiv, těžkých kovů apod.).

2. Nejvyšší možný obsah masa

Hlavní složkou až 4 druhy masa v jedné receptuře – kuře,krůta, losos, jehněčí - kombinací čerstvého masa a prémiových masových jednodruhových mouček je dosaženo nejvyššího možného obsahu masa při současných technologiích (až 300 gramů čerstvého masa / 100 gramů krmiva.

Sušená celá vejce - zdroj lehce stravitelných bílkovin a kvalitního tuku, vysoký obsah nutričně hodnotných látek včetně vitamínů a lecithinu.

Optimálně nízké množství škrobů - pouze dieteticky vhodné zdroje škrobů včetně prosa, ovsa a brambor, žádná pšenice, žádná kukuřice.

3. Kvalitní a lehce stravitelné tuky (kuřecí a z lososa) - bohaté na nenasycené omega 3, 6 mastné kyseliny v aktivní formě (včetně DHA, EPA, kys. linolové a linoleové).

4. Ovoce, zelenina, bylinky - přesně podle holistické filozofie výživy (rajčata, mořské řasy, mrkev, hrášek, jablka, borůvky, špenát, brusinky, rozmarýn, petržel).

5. Přírodní látky působící pozitivně na organismus, imunitu, zažívání atd

- Nutraceutika - přírodní látky působící v organismu mnohem větší silou, než léky, ale bez nežádoucích účinků ( extrakt ze zeleného čaje, ječný slad, pivovarské kvasinky, L-karnitin, juka schidigera, čekanka ).

- Enzymy - jsou-li v krmivu obsaženy, přibližují ho co nejtěsněji syrové stravě stravě.

- Probiotika - jogurtové bakterie pro podporu zdravého trávení.

6. Kompletní spektrum vitamínů a minerálů včetně organických forem stopových prvků - chelátů - vitamínový a minerální premix připravovaný speciálně podle požadavků výrobce Artemis, organické formy stopových prvků vázaných na molekulu bílkoviny jsou ve srovnání s anorganickými formami lépe vstřebatelné a biologicky vhodnější.

7. Neobsahuje levné, často kontaminované, krmné suroviny

8. Suroviny nízké nutriční hodnoty jako jsou vedlejší produkty

9. Suroviny, které mají roli „plniva“ nebo levného zdroje bílkovin – např. kukuřice, pšenice či sója, řepa, bílkovinné koncentráty a hydrolyzáty


10. Suroviny, které mohou organismu psa a kočky škodit – menadion nebo hydrogenfosforečnan vápenatý, barviva, chemické konzervanty

Důvodů proč vybrat pro vašeho psa právě holistické granule Artemis je mnoho. Kvalitní krmení je základem pro zdravý vývoj a růst u štěňat a mladých psů a prodlužuje aktivní život starších jedinců. Na kvalitě krmení se projeví jejich celkový zdravotní stav, vitalita, kvalita kůže a srsti a hlavně má vliv na dlouhý život vašeho psa.

Více o konkrétních recepturách zde: Holistická krmiva pro psy Artemis

Související články:
Arden Grange - nová balení, nový design a kvalita obalů, vysoká kvalita krmiva 
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Klinické diety - krmivo jako lék
Holistické krmivo pro psy Canine Caviar
First Mate - Holistické krmivo pro psy s kožními problémy
Granule nebo doma připravovaná strava? Vše co by jste měli vědět o krmivu pro psa
Může být pes alergický na granule?

pondělí 23. ledna 2012

Nuova Fattoria - chutné,vyvážené,kvalitní, cenově velmi výhodné granule pro psy


Granule pro psy Nuova Fattoria jsou sice zařazeny do skupiny prémiových krmiv. Svým složením se však vyrovnají a mnohdy i předčí některá superprémiová krmiva. Dalo by se říct, že dostnete kvalitní, chutné krmivo za svělou cenu.

Dovážejí se k nám z Itálie a přestože nejsou tolik podpořeny reklamou jako jiné značky, počet spokojených chovatelů rychle narůstá.

Vyrábí se ve třech kategoriích - pro dospělé psy, pro štěňata a mladé psy a pro starší psy. Je doporučováno také pro citlivé psy s trávícími obtížemi a psy trpícími průjmy.

Pro porovnání jsem vybrala kanadské krmivo K9.


Proč?

1. jsou extrémně chutné

Dalšími kvalitativními znaky jsou:


2. vysoká metabolická energie a stravitelnost (90%)
3. unikátní výrobní technologie
4. respektuje výživu psa jako masožravce
5. neobsahuje vedlejší rostlinné nebo živočišné produkty, rostlinné oleje, barviva, sóju atd.
6. všechny použité suroviny jsou v potravinářské kvalitě a čistotě

1. Granule pro psy Nuova Fattoria Stone Crick - pro dospělé psy

Složení krmiva

Masová moučka z čisté svaloviny (vepřové a kuřecí), vepřový tuk, extrudovaná kukuřičná mouka, loupaná rýže, kukuřičný gluten, komplex minerálních látek a vitamínů, antioxidanty BHT, BHA - dle směrnic EU

Analýza krmiva

Proteiny: 28 % Tuk: 22 % Popeloviny: 6 % Vláknina: 4 % Vápník: 1,5 % Fosfor: 1 % Vlhkost: 9 %, Vitamín A: 10000 I.U. ,Vitamín D3: 1000 I.U., Vitamín E: 100 mg/kg Měď: 12mg/kg



Stravitelnost: 90 % Využitelná energie: 4650 kcal/kg


Granule pro psy Nuova Fattoria doporučuje rovněž Rudolf Desenský, známý psycholog v oblasti zvířat.


Pro porovnání jsem vzala kanadské krmivo K9 Large Breed pro dospělé psy velkých plemen

K9 Lagre Breed

Složení:

Moučka z kuřecího masa, mletá žlutá kukuřice, mletá pšenice, pšeničná mouka, kuřecí tuk (stabilizovaný vitamínem E), kuřecí maso, lněné semínko, chlorid sodný, cholinchlorid, kyselina sorbová, glukosamin, chondroitin, acetát vitamínu A, d-aktivovaný živočišný sterol, di-alfa tokoferol acetát, komplex menadion sodium bisulfit, přídavek vitamínu B12, riboflavin, niacinamid, d-kalcium pantotenát, pyridoxin hydrochlorid, thiamin mononitrát, kyselina listová, biotin, síran železnatý, oxid manganičitý, síran zinečnatý, síran měďnatý, jodid vápenatý, selenit sodný.

Deklarované jakostní znaky:

Proteiny 22.0%,tuky 12.0%, vláknina 2.7%, popeloviny 5.2%, vlhkost 10.0%, vápník 1.0%, fosfor 0.9%, měď 11.0 mg/Kg, zinek 140.0 mg/Kg, vitamin A 8,000.0 IU/Kg, vitamin D3 1,000.0 IU/Kg, vitamin E 60.0 IU/Kg
vitamin B6 1.5 mg/Kg,


Využitelná energie 3470 kcal/kg


Při porovnávání složení a deklarovaných jakostních znaků krmiva K9 Maintenance pro střední plemena a K9 Maintenance Large Breed pro velká plemena jsem zjistila, že složení i procentuální zastoupení jednotlivých složek je naprosto stejné.



2. Granule pro psy Nuova Fattoria Mistr Puppy jsou vhodná pro štěňata od osmi týdnů do dvanácti měsíců a rovněž pro březí a kojící feny. Obsahují více protejnů 32% a mají vyšší hodnotu metabolické energie: 4850 kcal/kg v porovnání s granulemi pro dospělé psy.



3. Naopak Nuova Fattoria Mistr Old Light mají nižší obsah tuků 16% a nižší hodnotu metabolické energie: 4100 kcal/kg. Jsou tedy vhodné pro staré psy a pro psy s nízkou pohybovou aktivitou, pro psy s nadváhou nebo tendencí k tloustnutí.

Podrobné informace včetně ceny, gramáží atd. naleznete zde: Granule pro psy Nuova Fattoria