čtvrtek 20. září 2012

Trpí váš pes průjmy, zažívacími problémy? - Změňte značku krmiva

Trpí váš pes průjmy, zažívacími problémy nebo svědivostí kůže? Může to být způsobeno nevhodným krmivem pro psy přesto, že se domníváte, že krmíte známou, kvalitní a osvědčenou značkou, kterou doporučují "tři ze čtyř veterinářů".

Které krmivo nebo značka granulí pro psy je ta nejlepší? Těžko se dá jedna značka označit jako nejkvalitnější, nejlepší, nejvyváženější nej..., nej...
Jednoduše řečeno, co může vyhovovat jednomu jedinci, nemusí být dobré pro druhého. Doporučila bych vyzkoušet jinou značku. Kvalitního krmiva s vysokým obsahem masa, šetrným zpracováním surovin, lehce stravitelným s probiotiky, bylinkami, kloubní výživou, bez barviv a dochucovadel je hned několik.


 1. Pokud se nemusíte ohlížet na cenu, pak bych určitě doporučila Platinum.. Toto holistické krmivo obsahuje vysoký podíl masa a je obohacené o bylinky. Platinum se odlišuje od ostatních kvalitních krmiv specifickou technologií výroby (suroviny jsou zpracovávány při nižší teplotě, vařeny ve vlastní šťávě bez přídání vody),  při které si zachovává krmivo veškeré zdraví prospěšné látky. Krmivo není suché, ale šťavnaté a velice chutné.



2. Další velmi kvalitní značkou je Arden Grange. Za zmínku stojí např. Arden Grange Dog Adult Salmon. Tato receptura s masem z lososa je vhodná pro dospělé psy a už po čtrnácti dnech poznáte na kvalitě srsti, že jsou tyto granule nejen velmi chutné, ale obsahují mimo jiné i velmi důležité omega 3 a 6 mastné kyseliny.  Anglické krmivo Arden Grange má velmi chutné receptury jak pro štěňata, tak pro dospělé jedince a seniory. Ještě bych vyzdvihla recepturu Arden Grange Ocean Fish and Potato - je zcela bez obilovin a je velmi vhodná pro psy s citlivou kůží a zažíváním.


3. A do třetice všeho dobrého bych jmenovala granule pro psy First Mate. Pokud máte plameno se sklonem k citlivé kůži, alergií či citlivým zažíváním, pak bych doporučila vyzkoušet.

Vyznačují se potravinářskou čistotou vstupních surovin, šetrnou technologií výroby zachovávající důležité živiny (Vakuová aplikace tepelně nestabilních látek za pokojové teploty - tuky, vitamíny, minerály, enzymy, probiotika - do celé hmoty granule).

Granule minimálně bobtnají - snížení objemové zátěže žaludku. Garance až osminásobného obsahu čerstvého masa oproti některým komerčním značkám obdobné cenové hladiny - tzn. 100 - 165 gramů čerstvého masa ve sto gramech krmiva (kuře, jehně, mořská ryba). Vysoký obsah omega nenasycených kyselin včetně DHA a EPA (až 12 % omega 6 a 9 % omega 3) atd. Podle odborných nekomerčních analýz řazeno do kategorie NATURÁLNÍCH KRMIV NEJVYŠŠÍ JAKOSTI (the highest quality natural petfood). Značka First Mate bývá označována jako "likvidátor kožních chorob", ale jistě toto krmivo ocení všichni chovatelé, kteří chtějí mít krásného a zdravého psa.

Na závěr bych chtěla dodat, že je vždy dobré, koupit nejprve menší balení a otestovat, zda budou granule pejskovi vyhovovat. I to nejlepší krmivo nemusí sedět všem a vybírat je určitě z čeho.



Související:

Pes alergický na krmivo
Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?  
Průjem u psa - Co dělat když má pes průjem
Průjem u psa - Nejčastější příčiny průjmu u psů
V čem se krmivo Platinum liší od ostatních kvalitních krmiv?