čtvrtek 23. února 2012

Holistické krmivo pro psy Canine Caviar


Holistické krmivo pro psy je takové krmivo, jehož složení je v souladu s přírodními zákony. To znamená, že veškeré použité suroviny jsou přírodní bez přidání umělých barviv, dochucovadel a jiných chemických látek. Základním principem holistických krmiv je vysoký obsah masa a lehce stravitelných obilovin a bylinek.

Holistické krmivo pro psy Canine Caviar

Holistické krmivo pro psy Canine Caviar tyto předpoklady bezesporu splňuje. Obsahuje vysoký podíl masa z kuřat, jehněčího nebo zvěřiny. Veškeré suroviny jsou v potravinářské kvalitě a výrobce může doložit jejich původ. Canine Caviar navíc používá při zpracování surovin zcela jedinečnou technologii výroby, díky které zůstávají zachovány všechny zdraví prospěšné látky. Díky této technologii výroby a kvalitě vstupních surovin je krmivo vysoce stravitelné.

O kvalitě holistického krmiva Canine Caviar vypovídá jeho zařazení mezi nejlepší krmiva americkým odborným kynologickým časopisem Whole Dog Journal. Vedle značky Canine Caviar se zde pravidelně objevuje mezi nejlepšími rovněž holistické krmivo First Mate, Canidae, FrommFamily, OmniPro, Artemis Fresh Mix

1. Nejdůležitějším kritériem podle kterého vyberete kvalitu je zcela jistě podíl masa neboli masové moučky v granulích. Canine Caviar je v tomto ohledu bezkonkurenčně nejlepší. Všechny receptury Canine Caviar obsahují vysoký obsah sušeného masa.

40g sušeného masa ve 100g granulí = 200g čerstvého masa ve 100g granulí


2. Dalším důležitým kritériem je to, odkud maso pochází. Veškeré suroviny použité v Canine Caviaru jsou v potravinářské kvalitě. Co to znamená? Jednoduše řečeno, jsou ve stejné kvalitě jako by byly určeny pro člověka. Podle statistik, pouze 5% výrobců granulí používá suroviny potravinářské kvality. Ostatní zpracovávají maso z jatek atd. Všechny suroviny jsou přírodní a neobsahují žádné chemické látky.

3. Kvalitní suroviny by pak měly být adekvátně zpracovány tak, aby se zachovalo co nejvíce zdraví prospěšných látek obsažených v surovinách. Canine Caviar se může pyšnit unikátním šetrným procesem výroby.

Canine Caviar používá při výrobě dvě oddělené nádoby. Do jedné se nasypou obiloviny (případně luštěniny), které je nutné uvařit, aby měly vyšší stravitelnost. Do druhé nádoby se nasype sušené maso, čerstvé maso, tuky, oleje a bylinky. Tato nádoba je úplně studená. Následně se obě nádoby spojí v extrudéru a společně jsou na 6 vteřin vystaveny teplotě 90°C. Díky takto krátké době nedojde u masa ke zničení bílkovin a přirozených látek. Poté jsou granule sušeny po dobu cca 10 minut při teplotě okolo 45°C.

Celý výrobní proces je přizpůsoben tomu, aby finální produkt vypadal jako přirozená strava psů. I v přírodě vlci požívájí obiloviny a to prostřednictvím obsahu žaludků především malých savců. Obiloviny a další potrava malých savců byla již z části natrávena a díky tomu více stravitelná. Proto je část, která v přírodě byla obsahem žaludku malých savců při výrobě Canine Caviar uvařena, zbývající část, jako v přírode, je do krmiva přidána v syrové podobě.

Nejen díky vysoké kvalitě vstupních surovin ale rozněž díky této jedinečné technologii zpracování se stravitelnost pohybuje mezi 90 a 93%.
4. Všechny suroviny jsou pečlivě vybíráty tak, aby byly eliminovány dnes již velmi časté potravní alergie. Hlavním zdrojem uhlohydrátů je proso – nejlépe stravitelná obilovina. Zároveň je to obilovina, na kterou nejsou známy žádné alergické reakce. Nenajdete zde pšenici ani kukuřici.

5. Vyvážený poměr Omega 3 a 6 mastných kyselin

Dále obsahují granule lněné semínko a biotin pro zdravou a krásnou srst. Česnek, petržel, šípek pro podporu imunitního systému. Bylinky: vojtěška, čekanka, hnědé řasy, máta, rozmarýn a mnoho dalších zdraví prospěšných přírodních látek, vitamínů a minerálů, které mají pozitivní vliv na zdraví celkovou vitalitu a dlouhý život vašeho psa.

Principem holistického složení je vysoký obsah masa a lehce stravitelných obilovin a bylinek. Canine Caviar tyto předpoklady bezezbytku splňuje a řadí se mezi opravdu nejlepší krmiva pro psy na světě. Více o holistickém krmivu Canine Caviar a jednotlivých recepturách si můžete přečíst zde: Holistická krmiva pro psy - Canine Caviar

Související články:

Obiloviny v krmivech pro psy ANO či NE?
Jsou brambory vhodné ve výživě psů?
Jak a čím krmit štěňě Bordeauxské dogy
Čím krmit Rotvajlera, aby měl svalnatou postavu, zdravé klouby, krásnou srst a dostatek energie
Jak a čím krmit štěně zlatého retrívra 
Čím krmit štěně Rhodéského ridgebacka
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Pes alergický na krmivo
Onemocnění kůže u psa a kočky - příznaky, příčiny, léčba
Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?  

pátek 10. února 2012

Canine Caviar



Canine Caviar je prvotřídní holistické granulované krmivo pro psy. Vyrábí se a dováží ze Spojených Států Amerických, kde je rovněž považováno za jedno z nejkvalitnějších krmiv vůbec.

Svědčí o tom zařazení mezi TOP krmiva, které hodnotí každoročně prestižní kynologický časopis Whole Dog Journal. Hodnotí se nejen kvalita a původ surovin a jejich zpracování. Mezi TOP krmivy můžete najít krmomě krmiva Canine Caviar rovněž značky First Mate, Omnipro, Canidae atd. Více v článku Nejlepší granule pro psy podle Whole Dog Journal 2011

Canine Caviar je holistické krmivo pro psy, které obsahuje 40 - 60 g sušeného masa na 100 g granulí, podporuje imunitní systém (česnek, petržel, šípek), obsahuje důležité živiny pro krásnou a zdravou srst. Díky maximální možné stravitelnosti jsou běžné denní krmné dávky mnohem nižší. Krmivo je vařeno pouze 6 sekund a nedochází tak ke zničené přírodních látek a enzymů, které není nutné do krmiva přidávat.

V čem se Canine Caviar odlišuje od ostatních krmiv?

Canine Caviar jiné než ostatní dostupná krmiva – odpovídá syrové stravě psů, ale je v sušené formě.

Je to skutečně holistické krmivo s nízkým glykemickým indexem, které respektuje všechny aspekty zdravý vašeho miláčka a výživy.

Naše jednoduše stravitelná krmiva rychle zklidní narušené zažívání, sníží svědění, škrábání a línání.

Dále naše krmivo zajišťuje zdravé ledviny, játra, zdravé srdce, ochraňuje proti cukrovce, chrání proti rakovině a vysokému cholesterolu.

Specialitou krmiva Canine Caviar je Venison Meal & Split Pea: Zvěřina & hrášek
Obsahuje Moučku ze zvěřiny, Loupaný hrách, Řepkový olej, Drcená dýně, Celozrnné hnědé lněné semínko, Sluncem sušená vojtěška, Droby ze zvěřiny, Sušené řepné řízky, Kokosový olej, Brutnákový olej, Olej z petrklíče, Sluncem sušená hnědá mořská řasa, Chlorid sodný, Lecitin, Celé stroužky česneku, Petržel, Máta, Vápenec, Sušené kořínky čekanky, Taurin, Niacin, Vitamín A, Calcium Pantothenate, Chelát zinku, manganu a železa, Pyridoxin Hydrochlorid (zdroj vitamínu B6), Vitamín D3, Thiamin, Methionin, Biotin, Kyselina listová, Seleničitan sodný, L-Karnitin, Beta-Karoten.

Pokud chcete dát vašemu pejskovi to opravdu nejlepší z dostupných krmiv na našem trhu, pak vězte, že Canine Caviar je bezpochyby tou správnou volbou.

Související články:


Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit?
Klinické diety - krmivo jako lék
Holistické krmivo pro psy Canine Caviar
First Mate - Holistické krmivo pro psy s kožními problémy
Granule nebo doma připravovaná strava? Vše co by jste měli vědět o krmivu pro psa
Alergie u psa - Nejčastější otázky a odpovědi
Proč se můj pes neustále škrábe přestože nemá blechy?
Může být pes alergický na granule?